Mikä Planeetan rajat?

Planeetan rajat on journalistinen toimisto, joka auttaa ymmärtämään, mistä ekologisessa kestävyyskriisissä on kyse.

Kestävyysongelmien syyt ja seuraukset ovat vaikeita ja viheliäisiä: ne kytkeytyvät usein toimeentuloon, elämäntapaan, elintasoon ja arvovalintoihin. Aiheeseen liittyy paljon ristiriitaisia tunnelmia ja hajanaista tietoa, mikä vaikeuttaa keskustelua.

Kun tarkastelemme kestävyyskriisiä, astumme eri osapuolten asemaan ja valaisemme ongelmia monista näkökulmista, aina nojaten tutkittuun tietoon. Pyrimme rakentamaan yhteisymmärrystä.

Käytämme eri viestintätapoja teksteistä lyhytdokumentteihin ja somevideoista live-esityksiin – mikä onkaan toimivin keino lisätä ymmärrystä ja saada ihmiset toimimaan ongelmien ratkaisemiseksi. Pyrimme puhuttelemaan laajaa yleisöä, myös heitä, jotka eivät lähtökohtaisesti ole kiinnostuneita kestävyysongelmista. Viemme tietoa erikseen päätöksentekijöille — metsänomistajista ministereihin. Noudatamme työssämme Journalistin ohjeita.

Planeetan rajat toimii pop up -periaatteella eli tarkastelemme kestävyysongelmia yksi teema kerrallaan. Ensimmäisessä hankkeessa vuonna 2020 keskitymme Suomen luonnon monimuotoisuuden hupenemiseen:

Kuhunkin aiheeseen tarttuva työryhmä rekrytoidaan projektikohtaisesti erikseen. Toimiston taustayhteisönä on Planeetan rajat -yhdistys. Tuottamamme sisällöt ovat vapaasti ja maksutta saatavilla verkossa.

Yhteystiedot

Päätoimittaja 
Ari Räsänen 
+358 44 557 9879
toimitus@planeetanrajat.fi

Planeetan rajat ry:n hallituksen muodostavat Ari Räsänen (pj.), Suvi Sinervo ja Mikko Pelttari. Yhdistyksen säännöt (PDF-tiedosto)
Y-tunnus: 3113363-1

Planeetan rajat -toimiston rakentamisen ja biodiversiteettiprojektin rahoittaa Tieteen tiedotus ry.

Instagram