Tiedetoimittaja Mikko Pelttari

05.05.2022, Ari Räsänen

Tarjolla lukioihin:
Moniääninen live-esitys suosta, suomalaisista ja dialogista

Yhdelle suo on välttämätön rauhoittumisen paikka, toiselle elintärkeä tulonlähde, kolmannelle monimuotoinen luontokeidas.

Järjestämme loka-marraskuussa 15 lukioon maksuttoman live-esityksen, jossa käsittelemme moniäänisesti Suomen soiden käyttöä. Esityksessä pohdimme henkilökohtaisten tarinoiden kautta sitä ristiriitaa, joka vallitsee ekologisesti kestävien ratkaisujen ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden välillä.

Haluamme tarjota nuorille motivaatiota etsiä ratkaisuja ympäristöongelmiin, jotka voivat olla vaikeita ja ahdistaviakin. Haluamme saada heidät samaistumaan suonkäyttäjien kokemuksiin ja näkemyksiin, myös keskenään vastakkaisiin. Tavoitteemme onkin tuottaa yleisölle oivallus: kun asetumme toisten asemaan ja ymmärrämme eri näkökulmia, voimme hälventää vastakkainasettelua ja löytää ympäristöongelmiin ratkaisuja, jotka perustuvat tietoon.

Esitykset vetää tiedetoimittaja-kirjailija Mikko Pelttari, joka puhuu niissä omakohtaisesti, ilmastokysymyksiin erikoistuneena toimittajana.

Live-esitys rakentuu visuaalisesta materiaalista, audiotarinoista sekä muista äänistä. Esitys kestää noin 45 minuuttia ja lisäksi varataan aikaa keskustelulle.

Ilmoittaudu meilitse

Haluatko esityksen lukioonne? Lähetä meiliä osoitteeseen toimitus@planeetanrajat.fi. Kerrothan mahdolliset toiveet esityspäivästä sekä myös, mikä suurin piirtein on odotettavissa oleva katsojamäärä. Esitykset ovat lukioille maksuttomia ja ne toteutetaan 3.10.-18.11. Edellytämme esitystilalta toimivaa äänentoistoa ja videotykkiä.

Päätämme esityspaikat ja esitysten aikataulut touko-elokuussa. Pyrimme järjestämään esityksiä maantieteellisesti kattavasti eri puolilla Suomea.

Esitys: Mikko Pelttari
Käsikirjoitus: Mikko Pelttari ja Suvi Sinervo
Ohjaus: Suvi Sinervo
Valokuvaus projektissa: Touko Hujanen
Kiertueen järjestelyt: Ari Räsänen

Lisätietoja:
Ari Räsänen
Päätoimittaja, Planeetan rajat
044 557 9879 / toimitus@planeetanrajat.fi

Esityskiertue on osa Planeetan rajat -toimiston soiden käyttöön liittyvää hanketta. Journalistinen Planeetan rajat -toimisto ottaa selvää ympäristöongelmista ja etsii sitä tilaa, jossa sekä ekologinen että sosiaalinen kestävyys voivat toteutua. Aiemmassa projektissa käsittelimme luontokatoa Suomessa. Osana projektia järjestimme tuolloin live-esityksen 18 oppilaitoksessa eri puolilla Suomea. Esityksiä seurasi yli 3000 opiskelijaa ja opettajaa.

www.planeetanrajat.fi
https://www.instagram.com/planeetanrajat/